Udfording

Aker Horizons ønskede et ERP-system, der var sikkert og funktionelt, og som kunne vokse med deres ambitioner og behov.

Løsning

Microsoft Dynamics 365 Finance & Cepheo Axelerator.

Resultat

Aker Horizons har fået et sikkert, funktionelt og skalerbart ERP-system - endda implementeret på lidt over to måneder.

Aker Horizons udvikler grønne industriprojekter og teknologi, der fremskynder overgangen til et nul-emissionssamfund. Virksomheden opererer inden for vedvarende energi og kulstofopsamling og udvikler grønne industrielle videnscentre, der kombinerer omkostningseffektiv vedvarende energi med brintproduktion og downstream-aktiviteter.

 

Som en del af Aker, der har 180 års industriel erfaring, bygger Aker Horizons på eksisterende industriel, teknologisk og kapitalmarkedsekspertise for at løse klimaudfordringer.

 

For at kunne det, havde Aker Horizons brug for en løsning, der kunne opfylde både tekniske og funktionelle krav og samtidig garantere sikkerheden. Derudover var det vigtigt at have en skalerbar løsning, der kunne indfri virksomhedens vækstambitioner og de dermed forbundne øgede krav til funktionalitet. 

 

På den baggrund gik en omfattende proces i gang for at finde en passende løsning samt en samarbejdspartner med relevante kompetencer og en god forståelse for opgaven. Det var også vigtigt, at den valgte partner havde en agil metode til implementering, da de var under tidspres, så løsningen kunne gå live så hurtigt som muligt. De ledte derfor efter en partner, der kunne tage udfordringen op og deltage i forsøget på at sætte "verdensrekord" i implementering. 

 

Lynhurtig ERP-implementering med Cepheo Axelerator

 

Aker Horizons startede med en grundig evaluering af forskellige ERP-løsninger på markedet og vurderede, at Microsoft Dynamics 365 var den løsning, der bedst opfyldte deres behov.

 

Derefter fortsatte processen med at kortlægge forskellige partneres kompetenceniveau og branchekendskab. Tidligt i processen skilte Cepheo sig ud som en partner med dyb ekspertise og ikke mindst en projektmetode, der ville være den mest effektive implementeringsmetode til at sikre fremdrift og kvalitet.

 

Efter at Aker Horizons og Cepheo blev enige om et samarbejde 26. oktober 2020, startede implementeringsprocessen med det samme.

 

Takket være stor forandringsparathed, gode samarbejdsevner, et klart formål fra Aker Horizons side, samt et prækonfigureret setup til Dynamics 365 med en godt indarbejdet implementeringsmetode i Cepheo Axelerator og en masse ekspertise hos Cepheo, gik Aker Horizons virksomheder Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind live med Microsoft Dynamics 365 Finance 1. december 2020.

"Gennem processen har Cepheo og Microsoft bidraget med ekspertise og indsigt i, hvilke funktioner der opfylder vores behov. Både i dag og i fremtiden. Vi er meget glade for, at dette ambitiøse projekt nåede i mål til tiden."

– Petter Natås, Group Chief Controller i Aker Horizons.

Skoleeksemplet på effektiv implementering

 

Det tog altså blot lidt over to måneder efter, at Aker Horizons startede projektet med at anskaffe sig en ny ERP-løsning til de var live. Noget af et skoleeksempel på effektiv ERP-implementering.

 

"Om det er en verdensrekord, ved vi ikke, men at det har været en utrolig intensiv og effektiv proces, er der ingen tvivl om. Aker Horizons havde et klart mål med projektet, og de viste altid stort engagement og vilje til at stole på vores anbefalinger og på, at vores ekspertise var i deres bedste interesse. Der var kun lidt friktion, der stjal tid i projektet, fordi fokus var på at finde løsninger, ikke problemer," siger projektleder hos Cepheo Eivind Tengs.

 

Trond Johansson, Head of Strategy and PMO hos Cepheo, har også kun rosende ord om processen og begge virksomheders evne til at lykkes med projektet.

 

"Aker er en fantastisk spændende koncern, og vi er meget stolte over, at vi har haft mulighed for at samarbejde med Aker om deres nye satsning i Aker Horizons. Udover at vi får mulighed for at tage del i den rejse, Aker Horizons har startet, mener vi også, at vi har meget at bidrage med, når det kommer til gode råd om processer og teknologi undervejs," siger Trond Johansson og uddyber:

 

"Cepheo har i flere år foretaget store investeringer i Dynamics 365 og har i dag blandt andet prækonfigurerede løsninger til de brancher, vi fokuserer på. Når man kombinerer dét med dygtige medarbejdere hos Cepheo og Aker samt Akers holdning til projektet, så var vi sikre på, at vi ville være i stand til at levere på Aker Horizons voldsomme ambitioner."

Vil du vide mere?

 

Kontakt vores salgsdirektør John T. Hummelgaard for en dialog om din virksomheds digitalisering.

Telefon: +45 2510 2050


Mail: jhummelgaard@cepheo.com

Relaterede cases