Udfordring

Multi-Wings hardware var blevet for gammelt og kunne ikke længere understøtte virksomhedens udvikling.

Løsning

Hosting.

Resultat

Større fleksibilitet og højere sikkerhed, lavere omkostninger til vedligeholdelse og mere tid til at forløse virksomhedens potentiale.

Multi-Wing har på lidt mere end 80 år vokset sig fra at være et lille lokalt foretagende i Danmark til en verdensomspændende og førende producent af skræddersyede køling- og ventilatorprodukter til blandt andet datacentre.

 

Eneste udfordring var, at virksomhedens IT ikke længere kunne følge med, fortæller Multi-Wings IT-manager, Søren Kousted Tonsberg.

 

”Vi havde ramt vores kapacitetsgrænse. Vores hardware var også blevet for gammelt. Det trængte til at blive udskiftet,” siger han.

 

Det efterlod IT-manageren med to valgmuligheder: At købe nyt hardware eller at få det hosted hos en leverandør. Det lyder simpelt at skulle vælge mellem de to, men der er faktisk en del strategiske overvejelser forbundet med valget.

 

”Hvis du køber nyt hardware, har du besluttet dig for en topgrænse i forhold til kapacitet, når beslutningen er taget. Det er svært at ramme det helt rigtige estimat, fordi sætter du det for højt, betaler du for meget, men hvis du sætter det for lavt, begrænser du virksomheden,” uddyber han.  

 

Efter grundige overvejelser og økonomiske udregninger endte Multi-Wing med at vælge hosting. Det giver både større frihed, fleksibilitet og agilitet, og så giver det også IT-manageren mere tid til at forløse virksomhedens potentiale.

 

”Vi er en lille IT-afdeling, og derfor ville jeg gerne være fri for, at vi selv havde ansvaret for at opdatere og vedligeholde vores hardware. Alt det slipper jeg for ved at få vores hardware hosted,” siger Søren Kousted Tonsberg.

 

Der er ingen tvivl om, hvad IT-manageren blev mest tiltrukket af ved at få hosted virksomhedens hardware.

 

”Fleksibiliteten ved hosting tiltalte mig allermest. Det var også sådan, at jeg solgte ideen til ejeren. Ved at få vores IT hosted kan et lille firma som vores samtidig købe sig ind i stordriftsfordele.” siger han.

 

Fordelene er blandt andet reducerede omkostninger til vedligeholdelse og opgradering samt forbedret adgang, ydeevne og sikkerhed.

 

Større vækst og bedre sikkerhed med hosting i skyen

 

Multi-Wings beslutning om at få deres hardware hosted bunder i en cloudbaseret strategi, hvor fokus er på at modernisere, optimere og vækste produktionsvirksomheden, der har produceret over en million ventilatorer for mere end 10.000 kunder.

 

Det sker blandt andet ved at benytte Microsoft 365, der giver den globale producents knap 400 medarbejdere mere fleksible, effektive og sikre arbejdsgange på alle enheder, når og hvor som helst. Det er en klar fordel, når medarbejderne arbejder fra mere end 20 lokationer i Europa, Asien, Syd- og Nordamerika.

 

”Før var vi begrænset af, at medarbejderne skulle ind på kontoret for at arbejde. Sådan er det ikke længere. Nu har vi muligheden for at arbejde anywhere, anytime,” fortæller IT-manager Søren Kousted Tonsberg. 

 

Multi-Wing har valgt en hybrid cloudløsning med en blanding af hosting hos Microsoft Azure og Cepheo, der har været virksomhedens IT-partner i mere end 10 år.

 

”Vi ville gerne vækste efter nogle hårde år med nedgang i branchen. Derfor havde vi brug for at kunne skrue op og ned i vores IT efter behov, og da den månedlige omkostning ville være cirka den samme, uanset om vi købte eller valgte hosting, var det næsten dumt ikke at få det hosted,” siger IT-manager Søren Kousted Tonsberg.

 

Medarbejderne hos ventilatorproducenten arbejder som IT-manageren fortæller ”24-7”, fordi de er placeret over hele kloden. Det stiller høje krav til produktionsvirksomhedens sikkerhed.

 

”Vi er sårbare, fordi vi sidder spredt. Derfor har vi behov for at begrænse risikoen for cyberangreb. Det gør vi ved at have valgt cloudbaseret hosting. Det giver os den nødvendige fleksibilitet, fordi vi kan isolere et eventuelt cyberangreb, så vores folk kan arbejde videre.” siger han. 

”Vi er en lille IT-afdeling, og derfor ville jeg gerne være fri for, at vi selv havde ansvaret for at opdatere og vedligeholde vores hardware. Alt det slipper jeg for ved at få vores hardware hosted.”

 

Søren Kousted Tonsberg
IT-manager, Multi-Wing

Et krystalklart billede af IT-udgifter

 

Før Multi-Wings hosting-aftale med Cepheo havde den succesrige virksomhed 120 servere, men efter en grundig oprydning er de nu nede på 70. Det skyldes ikke, at man har skåret ned på funktionalitet. Det er ene og alene ved at have ryddet op på serverne, hvilket har forbedret overblikket.

 

”At gå igennem processen med selv at eje til at få hostet har gjort, at vi har fået meget bedre styr på, hvad vi har. Vi har også fået et klart bedre overblik over, hvad vores IT koster os. Det er ret brugbart i forhold til forretningen,” siger IT-manager, Søren Kousted Tonsberg.

 

Næste skridt på Multi-Wings digitale rejse er ifølge IT-manageren at undersøge muligheden for at udskifte deres Microsoft Dynamics AX 2012 ERP-system med Microsoft Dynamics 365 i skyen for at styrke den internationale virksomheds arbejdsgange og gøre dem endnu mere moderne, fleksible og sikre. I den forbindelse har det været meget værdifuldt for IT-manageren, at han kan melde tilbage til ledelsen, hvad deres nuværende IT koster, og hvad det nye vil koste.

 

”Det kunne jeg ikke sige før. Nu kan jeg sætte kroner og øre på hvert enkelt system og sige, at det koster os det her om måneden plus vedligeholdelse. Det er meget mere synligt og håndgribeligt for ledelsen. Det gør det nemmere at tage en beslutning,” fastslår han. 

 

Hosting i skyen har også gjort, at Multi-Wing har opnået en fordel i forhold til sine konkurrenter i branchen.

 

“Mange var ikke forberedt, da COVID-19 ramte verden. Nogle firmaer begyndte først dér at rulle Microsoft Teams, fjernarbejde og meget mere ud. Vores medarbejdere var allerede vant til at fjernarbejde fra skyen, så vores strategi har helt sikkert gjort os mere fleksible.” fortæller IT-manageren.

 

Godt samarbejde med Cepheo fører til hurtigere resultater

 

Under Multi-Wings transformationsrejse har producenten løbende modtaget rådgivning fra Cepheo. Sessionerne handlede om den cloudbaseret strategi, og hvordan det helt rigtige IT-setup skulle være for at opnå virksomhedens strategiske og forretningsmæssige mål. Det har blandt andet også ført til workshops og sparring på ugentlig basis for at sikre, at medarbejderne får en flyvende start med de nye arbejdsgange.    

 

Søren Kousted Tonsberg roser Cepheos medarbejdere for at have hjulpet til med at opnå den bedrift. 

 

”Vi har haft et rigtig godt og konstruktivt samarbejde med Cepheos medarbejdere. Efter mere end 10 år har vi opnået en gensidig forståelse, der gør, at vi kan skabe resultater hurtigere.” slutter IT-manageren.

Vil du vide mere?

 

Kontakt vores salgsdirektør John T. Hummelgaard for en dialog om din virksomheds digitalisering.

 

Telefon: +45 2510 2050

 

Mail: jhummelgaard@cepheo.com