Udfordring

Et ældre usupporteret ERP-system gjorde det svært at effektivisere, optimere og videreudvikle Aarhus Havn i fremtiden.

Løsning

Microsoft Dynamics 365 Finance, Microsoft Power Platform og en tredjepartsløsning.

Forventet værdi

Aarhus Havn forventer, at løsningerne vil øge havnens effektivitet og sikkerhed for at imødekomme de komplekse udfordringer, en moderne havn står over for.

Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn. Hver dag håndterer havnen tusindvis af tons gods, der har stor betydning for både virksomheder og borgere. Faktisk står den for over 70 procent af den danske containertransport. Det gør havnen til en del af den samfundskritiske infrastruktur i Danmark, hvilket stiller store krav til driftssikkerheden.

 

For at leve op til kravene til en stabil og effektiv drift, har Aarhus Havn brug for en moderne, velfungerende og sikker forretningsplatform. I mange år har virksomheden brugt Microsoft Dynamics AX med en masse tilretninger, der tilsammen håndterede samtlige data for havnens samlede omsætning. Men systemet er gammelt og bliver ikke længere supporteret.

 

Derfor har virksomheden besluttet at opgradere til et fremtidssikkert system, fortæller CFO hos Aarhus Havn, Henrik Munch Jensen:

 

”Vores system er meget vigtigt – både for os og for de virksomheder og borgere, der afhænger af os.”

 

I sikker havn med fremtidssikret forretningsplatform  

 

En ting var, at supporten ophørte på det gamle ERP-system. En anden ting er, at Aarhus Havn havde brug for at opgradere sit system for at imødekomme den teknologiske udvikling og skiftende markedskrav. De valgte baseret på egen vurdering og rådgivning fra IT-partneren Cepheo to cloudbaserede forretningsløsninger fra Microsoft og en tredjepartsløsning, som passede bedst til virksomhedens behov.

 

Henrik Munch Jensen fortæller om deres beslutning:

 

”Vi vurderede vores muligheder og kom frem til at bruge Microsoft Dynamics 365 Finance, fordi systemet matchede vores behov. Vi har i første omgang valgt den mindst komplicerede opgradering med et standardiseret system, hvilket giver os flere muligheder i fremtiden,” siger CFO’en.

 

Med Dynamics 365 Finance får Aarhus Havn en løsning, der er integreret, fleksibel og skalerbar. ERP-systemet giver virksomheden mulighed for at optimere processer, reducere omkostninger og øge kundetilfredsheden. Det kan også håndtere alle data i ét system og udvide med nye funktioner i takt med, at forretningsbehovet ændrer sig og nye teknologiske muligheder opstår.   

 

Aarhus Havn så også et stort potentiale i at bruge Microsoft Power Platform, der blandt andet giver mulighed for at skabe apps, analysere og visualisere data samt automatisere opgaver. Enkelte af virksomhedens medarbejdere har allerede brugt Microsoft Power Automate til at automatisere nogle af opgaverne i finansafdelingen. Nu planlægger de at udvide det til andre områder.

 

”Vi tror på, at Power Platform gør det muligt at samarbejde med nye partnere med begrænset kodning. Den fortsatte udbredelse af Power Automate forventer vi os en del af. Vi har automatiseret  flere af vores processer i finansafdelingen, og nu kan vi også udvide automatiseringen til kundeområdet,” siger Henrik Munch Jensen.

 

Virksomheden valgte også tredjepartsløsningen Flexport, der er en havneløsning udviklet til Dynamics 365 Finance. Løsningen hjælper med at optimere deres forsyningskæde og transport.


Ved at vælge Dynamics 365 Finance, Power Platform og Flexport får Aarhus Havn en samlet løsning, der kan håndtere alle aspekter af driften, lige fra økonomi og logistik til kundeservice og analyse af data. Det vil hjælpe virksomheden med at blive mere effektiv, moderne og konkurrencedygtig i årene frem.

”Vi glæder os til, at det nye system går live. Vi håber, at løsningerne vil optimere vores workflow samt øge driftssikkerheden til et endnu højere niveau, end vi har været vant til.”

Henrik Munch Jensen

CFO, Aarhus Havn

Store forventninger og høje ambitioner

 

Aarhus Havns IT-partner Cepheo er i fuld gang med at implementere løsningerne. Selvom det forventes, at løsningerne først går live i starten af 2024, er der både store forventninger og høje ambitioner hos den aarhusianske virksomhed.

 

”Vi glæder os til, at det nye system går live ved årsskiftet. Vi håber, at løsningerne vil optimere vores workflow samt øge driftssikkerheden til et endnu højere niveau, end vi har været vant til. Aarhus Havn er kritisk infrastruktur, og derfor er effektivitet og sikkerhed absolut afgørende.” siger CFO Henrik Munch Jensen.

 

Han fortæller også, at der var nogle helt klare grunde til, at de valgte Cepheo som partner.

 

”I løbet af budkonkurrencen blev Cepheo hurtigt interessant. Der er en lydhørhed og en konstruktiv tilgang, og vi håber, at der er grundlag for et langt partnerskab. Vi mærker et stort engagement, og kulturen hos Cepheo passer godt til os.”

 

Cybersikkerhed er næste skridt

 

Digitaliseringen af Aarhus Havn stopper ikke her.

 

I øjeblikket har virksomheden stort fokus på at øge cybersikkerheden, da havne desværre er blevet et oplagt mål for cyberangreb. Og da Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn, er det nødvendigt, at virksomhedens systemer er beskyttet og altid kører som de skal.

 

Med den nye cloudbaserede forretningsplatform er Aarhus Havn bedre rustet til at møde fremtidens udfordringer og muligheder.

Vil du vide mere?

 

Kontakt vores salgsdirektør John T. Hummelgaard for en dialog om din virksomheds digitalisering.

 

Telefon: +45 2510 2050

 

Mail: jhummelgaard@cepheo.com

Relaterede cases