Udfordring

At lette driften for butiksejerne og tilpasse sig kundernes behov.

Løsning

Microsoft Dynamics NAV, Point of Sale, Payment Connector, sparring, digital udvikling og nye integrationer.

Resultat

Bedre beslutningstagning, automatiseret og strømlinet back-end og mere kundefokus.

Dagligvarekæden REMA 1000, der er ejet af norske Reitan, blev grundlagt i Trondhjem i 1979. Dengang hed forretningen REMA 600, fordi antallet af varer var 600 stk. I 1980 blev navnet ændret til REMA 1000 (i dag sælger virksomheden mere end 1000 varer), og i midten af ​​90'erne udvidede kæden til Danmark, hvor de i dag har 361 butikker og omkring 15.000 ansatte.

Da REMA 1000 skulle digitalisere sig yderligere for at understøtte forretningens innovation og vækst, henvendte de sig til deres mangeårige partner Cepheo.

 

IT-udviklingschefen i REMA 1000, Lars Ruben Hansen, fortæller om fordelene ved at have et længerevarende forhold til samme IT-partner.

 

”Det handler ikke mindst om gensidig forståelse og viden om de anvendte IT-løsninger. Det har været godt at have en samarbejdspartner, der har et indgående kendskab til vores forretning, for på den måde kan vi hurtigere komme med nogle brugbare løsninger.”

 

Vigtigheden af ​​en IT-partner, der bidrager med sparring, udvikling og drift

 

Cepheo har gennem flere år været sparringspartner for REMA 1000 under deres digitale fremmarch, hvor formålet har været at skabe nye forretningsmuligheder.

 

IT-partneren har også supporteret, udviklet, implementeret og driftet løsninger, der er tilpasset virksomhedens forudsætninger, behov og ønsker, så REMA 1000 er i stand til at opnå deres mål om at inkorporere kædens værdier og virksomhedskultur i forretningen.

Det handler grundlæggende om bæredygtighed, socialt ansvar, miljøhensyn og at gøre livet lettere for kunderne.

 

”Vi følger udviklingen i samfundet og forsøger at tilpasse os de behov, kunderne har og vil få,” siger Lars Ruben Hansen.

 

Innovation som betaler sig

 

At REMA 1000 kommer kunderne i møde, kan blandt andet ses ved at give mulighed for at betale med de nyeste digitale betalingsløsninger. Det har i den grad givet gevinst, fordi dagligvarekæden står nemlig noteret for det næststørste antal af MobilePay-betalinger i Danmark. Og for at opnå den bedrift skal de digitale betalingsløsninger altid fungere efter hensigten.

 

Derfor har REMA 1000 butikkerne også en Point of Sale-løsning, der er udviklet af Cepheo og integreret i Cepheo Payment Connector, der gør, at kasseapparaterne altid kan håndtere nye betalingsmetoder uden behov for endeløse implementeringer og tilpasninger.

 

Med Cepheo Payment Connector modtager REMA 1000 opdateringer, der sikrer, at deres betalingsløsning altid er opdateret, hvilket igen gør det nemmere for både kæden og kunderne.

 

Udover at kasseapparaterne løbende gennemgår en digital transformation, har Cepheo også udviklet integrationen til en unik software til en betalingsløsning og selvscanningsapp ved navn ”REMA Scan Selv”. Håbet er, at løsningen vil spare tid for både kunder og butikspersonale.

 

Appen fungerer på den måde, at kunderne scanner varerne med appen og betaler via mobilen. Løsningen blev taget i brug i april 2022 og forventes at være implementeret i alle butikker i september 2022.

 

”Inden vi lancerede selvscanningsappen, kørte vi tests på den i nogle udvalgte butikker, og den respons, vi fik fra kunderne, har kun været positiv,” understreger Lars Ruben.

 

Cepheo hjælper desuden REMA 1000 med butikkernes back office ERP i form af Microsoft Dynamics NAV, hvilket betyder, at hver enkelt butiksejer (REMA 1000s’ forretningsmodel er franchise-baseret) kan se og indsamle data til bedre beslutningstagning samt automatisere og effektivisere tidskrævende administrativt arbejde og være mere kundefokuseret.

 

”Vores systemer er løbende blevet opdateret med de løsninger, Cepheo tilbyder,” tilføjer Lars.

 

Et eksempel på dette er REMA 1000’s online platform ”REMA 1000 med Vigo”, hvor kunder kan mødes og hjælpe hinanden med at købe ind, som dagligvarekæden ønskede ny funktionalitet i.

 

Gennem sparring med og udvikling af Cepheo blev det muligt at integrere Vigo-løsningen direkte med debitorløsningen i kasserne. Konceptet med REMA 1000 med Vigo er, at kunderne bestiller dagligvarer online, som så bliver købt af en registreret indkøber, der muligvis selv handler alligevel, i en lokal REMA 1000 butik og leveret til kundens hjem.

  • +
    0
    medarbejdere
  • +
    0
    butikker i Danmark

”Det har været godt at have en samarbejdspartner, der har et indgående kendskab til vores forretning.”

Lars Ruben Hansen
IT-udviklingschef, REMA 1000 Danmark

Årets retailer gør livet lettere for kunderne

 

Loyalty Group er et konsulentfirma og markedsanalytiker, der på årsbasis laver meningsmålinger om kundetilfredshed og loyalitet i forskellige brancher i Danmark, Norge og Sverige. De ser på parametre som produkt- og servicekvalitet, værdi for pengene, image, dømmekraft og klagebehandling og uddeler bl.a. en Loyalty Award hvert år. Og REMA 1000 har ligget nr. 1 på kundeloyalitet syv år i træk.

 

”Vi skylder vores kunder en stor tak for opbakningen og prisen, som giver en kæmpe stolthed og motivation til vores 15.000 medarbejdere – både i butikkerne og i baglandet – som hver dag arbejder hårdt og fokuseret på at give vores kunder en god oplevelse. Denne førsteplads giver endnu mere motivation til at fortsætte dette arbejde,” siger kædens indkøbs- og marketingdirektør, Anders Rene Jensen, till Loyalty Group.

 

Hvad gør REMA 1000 så succesfuld, at de har formået at blive på førstepladsen syv år i træk?

 

En god kundeoplevelse i kombination med bæredygtighed og social ansvarlighed er områder, som i de senere år er blevet stadig vigtigere for forhandlere for at kunne leve op til kundernes forventninger. Så svaret kan være de værdier, virksomhedskulturen og den følsomhed over for kunderne, som Lars Ruben nævnte tidligere. Innovation og digitalisering kan være en anden, som de moderniserede butikskasseapparater og leveringsappen Vigo er eksempler på. Kundetilfredshed er ifølge IT-udviklingschefen et bevis på, at det hele fungerer.

 

”Man kan ikke tage én ting ud og sige, at der er en sammenhæng. Det handler mere om det overordnede indtryk, kunderne får af virksomheden.”

 

Det næste på indkøbslisten

 

REMA 1000 er på vej til at opgradere både sit forretningssystem og kasserne i butikkerne. Dagligvarekædens egen indkøbsliste indeholder en moderne virksomhedsløsning, som bedre vil imødekomme morgendagens behov.

 

”Vi forventer stadig at skulle investere i digitale løsninger og har Cepheo de bedste kompetencer på de relevante områder, vil de selvfølgelig være en del af løsningerne,” slutter Lars Ruben Hansen med at sige om fremtidens digitale investeringer.

 

Det er sikkert, at virksomheden vil fortsætte sin digitale udvikling uden at glemme, at kundeoplevelsen er det vigtigste. De gør sig klar til fremtiden og gør livet lettere for kunderne.

Vil du vide mere?

 

Kontakt vores salgsdirektør John T. Hummelgaard for en dialog om din virksomheds digitalisering.

Telefon: +45 2510 2050

 

Mail: jhummelgaard@cepheo.com